Network Marketing - Bedre ikke ta det så seriøst - del fire

Virksomheten av Network Marketing er en virksomhet med tall, hvis du har flere distributører i dine tjener struktur X, men at virksomheten er en virksomhet av mellommenneskelige relasjoner, og du gjør MLM forretninger sammen, og vi gjør det fordi vi liker arbeide sammen.

Dette er tema for artikkelen "Network Marketing - du trenger ikke ta det personlig - Part Four" publisert på 31.03.11, på nettstedet som er praktisk talt min viktigste bloggen.

Det avhenger av deg som du tar ditt forhold til din klient, du bare ikke prøve å skylde på kunden, til krisen, økonomien, regjeringen, din uflaks, eller ditt produkt eller din bedrift, avhenger bare av deg klienten er fornøyd eller ikke. Point.

Hvordan kan jeg gjøre det Mateo? Jeg kunne spørre. Vel, ville svaret være:

Tenk på ham og ikke deg.

Det er der de fleste mennesker inne i virksomheten Network Marketing Svikter: tenk på deg selv, penger de kan tjene ved å rekruttere den personen eller hvordan poengene skal ha denne måneden hvis din klient kommer til å gjøre denne forespørselen så stor.

Jeg håper av hele mitt hjerte at du ikke gjør dette fryktelig feil, å ha rundt, visne, konstant og livslang suksess, du må hjelpe folk rundt deg å nå dine drømmer.

Hvis dine distributører har oppnådd sine mål, de har gjort sine drømmer gå i oppfyllelse, og du har hjulpet dem til å gjøre det, vil være takknemlig, vil være i en moralsk gjeld, vil kunne hjelpe i enhver situasjon, vil du fortsette all

livet til slutten av verden og være i stand til å ofre, for å gå inn i ilden for deg, fordi de vet at du er hans leder.

Det er alt, men for å gjøre de tingene først må du få din egen topp, må du først oppnå suksess, lære dine distributører et kjent veien, der du var før.

Øvelse:

1. Lag en liste over alle dine kunder, og punktene i denne listen for hver kunde, ditt navn, ditt navn, din adresse, ditt telefonnummer, faste, mobile og kontoret, fødselsdato og en kort beskrivelse

2. meditere 10 minutter på hver kunde, sette deg selv i deres sted, i deres sko, tenk du er den ene, for å forstå bedre, for å gi deg bedre, for å møte kundenes behov, for å være glad og fornøyd. Hvis kunden er fornøyd, innhold og fornøyd, åpnes raskere lommen eller bankkontoen din.

3. Du må være klart at du ikke er en selger heller, men du er, eller hvis du ikke er i det øyeblikket du bli en assistent på en konsulent for kunden, vil du utsetter data, egenskaper, egenskaper produktet eller tjenesten, og han vil klienten bestemme hva og hvor mye du skal bestille.

Til slutt ønsker jeg at du slipper en kommentar på denne artikkelen, din mening virkelig betyr noe for meg.

Tusen takk. Matei Toader

Video-Course Gratuit * eller "hvordan å omprogrammere hjernen din til å være leder for din MLM Business"

Klikk her og Last den ned nå!

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha