Noen sukker redusere giftigheten av sølv nanopartikler som brukes i medisin

Noen sukker redusere giftigheten av sølv nanopartikler som brukes i medisin

I de senere årene har det spredd seg bruk av kolloidalt sølv til å behandle visse sykdommer, men inntaket er forbudt i enkelte land som USA. UU., Fordi det kan være skadelig for helsen.

Nylig har et team av forskere fra Max Planck-instituttet i Tyskland blitt bekreftet i en studie som sølv nanopartikler er klart giftige når de kommer inn i cellene, men antall giftige radikaler som genereres kan reduseres ved å dekke dem med karbohydrater.

Sølvsaltene har vært brukt i århundrer som en ekstern applikasjon for sin antiseptisk for behandling av enkelte sykdommer og som desinfeksjonsmidler for overflater av materialegenskaper. Foreløpig er sølv nanopartikler brukes til å gjøre hjemme for å bekjempe infeksjoner og sykdommer som kreft og AIDS potions, men noen ganger er alt du får er å produsere argyria eller blåaktig.

Helsemyndighetene i mange land advarer om at det er ingen vitenskapelige bevis for å støtte terapeutisk effekt av kolloidalt sølv og selv, som vi sa, er dette produktet forbudt i USA siden mange studier underbygge sin giftighet på cellenivå. Den er utviklet av Max Planck Institute for Colloids og grensesnitt, som nylig ble publisert i Journal of nanobiotechnology, matcher den ideen at når sølv nanopartikler inn i cellene produsere alvorlige skader, og at dens giftighet skyldes i hovedsak oksidativt stress opprinnelse .

I forskningen, teamet analysert resultatene for ulike karbohydrater på overflaten av sølv nanopartikler ca 50 nanometer, som har blitt innført i dyrkede hepatocytter og tumorceller i nervesystemet av mus. Resultatene viser at den toksiske effekten av Ag-NP er mye større hvis de er belagt med glukose i stedet for galaktose eller mannose.

Selv om alle detaljene om de komplekse toksikologiske mekanismer er ukjent, er det kjent at nanopartikler bruke en trojansk hest typen mekanisme for å omgå forsvar av membran og trenge inn i cellen. Dataene bekrefter at ulike belegg modulere effekten av karbohydrater, som er av stor interesse for å prøve å kontrollere deres toksisitet eller utforme fremtidige behandlinger.

Sølv nanopartikler brukes ikke bare til å gjøre hjemme rettsmidler. Også de innlemmet i økende grad i medikamenter som vaksiner, og klær og rengjøringskluter.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha