Når vi går inn mental inkompetanse?

Hva gjør mental inkompetanse?

En skjematisk men kanskje didaktisk for vårt formål, kan vi dele vår kompetanse på "områder". Vi snakket om områder av intellektuell konkurranse, i betydningen av å være i stand til å tenke godt, emosjonelle kompetanseområder målt som muligheten for en person til å ta ansvar for sin egen og andres frykt og endelig operasjonell kompetanse som evnen til å planlegge og utføre oppgaver. Kort sagt er det om å tenke, føle og gjøre konsekvent.

En person vil være mer balansert hvis du tenker, føler og gjør i samme retning. Noen mener riktig, men enten vet ikke gå å øve eller ute av stand til å holde ut på noe lenge nok, sviktende dem det vi kaller viljestyrke. Den sistnevnte type inkompetanse er mest vanskelig å behandle.

Når vi mislykkes i noen av disse nivåene av konkurransen, signalnivået av angst stiger å passere traumatisk angst. Det er på tide å søke profesjonell hjelp.

Når en pasient kommer til vårt kontor ber om at du trenger hjelp, er det sannsynlig å bli installert i noen form for mental inkompetanse og derfor vil deres angst nivåer sparken. Han vil lide et stort tap av energi og problemer til ansikt hver dag.

For å forstå hvordan vi fungerer forskjellig psykisk, vil jeg stole på syntesen av personlighet som gjør at psykoanalytisk teori, men å gjøre det mer tilgjengelig og didaktisk jeg kommer til å la noen lisens, som jeg håper vil tilgi puristene.

Først vil vi mener at pasienten er som et selskap i vanskeligheter og ikke til å gripe inn umiddelbart, gå rett til konkurs. Første noen fornuftig forretningsmann som visste at hans selskap ikke fungerer godt, ville ansette profesjonelle tjenester av en ekspert til å uavhengig revisjon og til slutt vise ham veien ut av krisen. Som profesjonell i dette tilfellet er en terapeut.

Pasienten viser en klar inkompetanse til å møte sine egne behov eller ytre virkelighet. Som revisorer-terapeuter må fokusere vår innsats i stedet å se på "business elite", dvs. styret, som utvilsomt er en leder, overveldet av kravene fra sine rådgivere og ute av stand til å ta beslutninger " tilpasset ".

President i styret vil ringe og jeg kaller dem IT direktører, superego og virkelighet.

IT eller barnet, er regissøren som representerer den mest barnslige og primitive delen som momentum og ønske. Den er styrt av lystprinsippet og representerer "det jeg ønsker å være."

Superego eller gammel, viser de mer konservative deler av selskapet og som sådan representerer den "gamle". Det er den moralske bevissthet utviklet i barndommen gjennom assimilering av kulturelle mønstre og familie tro. Den er styrt av "hva som bør være".

Endelig har vi virkeligheten, som sjefsrådgiver representerer "hva er". Fanger omverdenen og blir styrt av "reality-prinsippet".

"Bildet" som vi vanligvis finner terapeuter, er en enterprise-pasient der presidenten ikke presidere over ingenting og er helt overveldet, hvis ikke manipulert, ved en av direktørene. Reality eksisterer ikke i styret og enten sender IT-CHILD eller superego-OLD. Det er fullstendig kaos.

Som rådgivere-terapeuter, først må vi få ham til å se pasienten-president, er behovet for å "ansette" rådgiveren mangler og kalt REALITY. I de tidlige stadiene av behandlingen, den "reality-prinsippet" det må utøve terapeuten gjennom sin Watcher, for å prøve å få orden på styret til pasienten. Vi betaler pasienten, vår virkelighet prinsipp.

Som vi ser, personlighet avhenger av hvor vellykket jeg i å oppnå en bedre forståelse blant de mest instinktive krav til id, superego samfunnsmoral og virkelighet. Hvis det er god forhandling, hvis ingen tilpasning og ingen tilpasning er ingen nevrose. Derfor er President nødvendig for å permanent å være i stand til å forhandle mellom de forskjellige psykiske organer med konkurrerende interesser, alle av dem er tilpasset til virkeligheten.

Hel eller delvis reproduksjon, alltid nevne forfatteren og funte

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha