Oljereserver vil kjøre ut raskere enn forventet

Oljereserver vil kjøre ut raskere enn forventet
I et funn som kan akselerere arbeidet med å bevare olje og intensivere jakten på alternative kilder til drivstoff, Kuwait forskere spår at konvensjonell oljeproduksjon vil peak i 2014, nesten et tiår tidligere enn tidligere antatt. Deres funn er publisert i tidsskriftet Energy & Fuels ACS.
 Nashawi Ibrahim og hans kolleger påpeker at rask vekst i det globale oljeforbruket har utløst en økende interesse i å forutsi peak oil-punktet hvor oljeproduksjonen når et maksimum og deretter disminuye-. Forskere har utviklet flere modeller for å forutsi dette punktet. Mens noen sted ham fra 2020, en av de mest kjente prognosemodeller, kalt Hubbert modell spådde at oljeproduksjonen ville være på topp i USA i 1970.
 Den nye studien beskriver utviklingen av en ny versjon av Hubbert modell som står for disse individuelle produksjonsutviklingen-sterkt påvirket av endringer i teknologi, politikk, etc. for å gi en mer nøyaktig prognose. Bruke den nye modellen, forskerne evaluert produksjonsutviklingen av 47 store oljeproduserende landene, som leverer det meste av verdens råolje. Og resultatene viser at den konvensjonelle verdens oljeproduksjon vil peak i 2014. Forskerne viste også at verdens oljereserver blir utarmet med en hastighet på 2,1 prosent per år.

Redusere utslipp

Videre, ifølge den siste analysen fra WWF på verdens oljeforbruk 2009 var det andre året på rad hvor CO2-utslippene er redusert oljeforbruk. Denne reduksjonen i utslippene skyldes hovedsakelig betydelig fall i etterspørselen etter denne ressursen i utviklede land. Faktisk, for alle OECD redusere etterspørselen var det 4,4% sammenlignet med 2008, mens forbruket av resten av verden økte med 2%. I 2010 er det forventet at etterspørselen i OECD-landene holder seg stabile, mens resten av verden vil øke sitt forbruk med 4%.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha