Oppdagelsen av en nøkkel genet i hjernen evolusjon

Oppdagelsen av en nøkkel genet i hjernen evolusjon

Et team av forskere fra Max Planck Institute har oppdaget en nøkkel gen for utviklingen av den menneskelige hjernebarken, som er men sete for sinnet, da det er den delen av hjernen som styrer følelser, språk og tanke bevisst. Denne viktige gen som dukket opp etter vår evolusjonære separasjon fra sjimpansene men før neandertalerne, stjerner i studien publisert i tidsskriftet Science.

Dette er det gen som kalles ARHGAP11B at under den nye arbeids, er bare til stede i det humane genomet. De nye funn forklarer utviklingen av humane linjen i forhold til andre primater. Denne spesielle genet er ansvarlig for dannelsen av folder i hjernen, karakteristisk for human evolusjon.

"Genet ble generert som et resultat av ufullstendig duplisering ARHGAP11A et annet gen, som skjedde etter separasjonen av de menneskelige og sjimpanse linjene under evolusjonen", sier SINC Marta Florio, medforfatter av arbeidet.

For å bekrefte disse hypotesene forskere analysert rollen til dette genet i utviklingen av neocortex og i genereringen av nerveceller fra stamceller gjennom en mus eksperiment. De satt inn ARHGAP11B genet i embryonale musehjerne, hjernen er liten, vil neocortex helt glatt og har et meget lite antall stamceller, spesielt progenitor "er nøkkelen til den evolusjonære utvidelse av neocortex av arter med stor hjerner, »sier Florio.

Innsetting av genet i den tredje mus hjernen forårsaket av økt antall progenitorceller og neocortex begynte å rynke "Ved slutten av embryoutvikling, overflaten av neocortex begynte å rynke og folder er tilstede i den ytre overflaten av hjernen, Jeg husket 'girencefálico' hjernen til mennesker, "sier Florio.

Resultatene bekrefter at ARHGAP11B genet er opphavet til vår intelligente arter. På denne måten kan vi endelig skille menneskelige og den eldste hominid aper, evolusjonært taler.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha