Oppdaget en ny måne på Neptune

Oppdaget en ny måne på Neptune

Vårt solsystem er full av uløste mysterier. Selv om det fortsatt oppdage nye funn hver dag millioner av lysår, våre naboland planeter følge deparándonos overraskelser. Sistnevnte, takket være Hubble teleskopet teknologien er oppdagelsen av den minste månen i bane rundt Neptun.
S / 2004 N1, som satellitten er kjent, har en diameter på mindre enn 19 kilometer og går i bane rundt 105 000 kilometer med Neptun, og er den minste månen av Neptuns ringsystem. Faktisk er det så lite at det ikke var engang oppdaget av Voyager 2 romskip, som studerte planeten og dens ringer i 1989. Ifølge data fra NASAs bane satellitten mellom Larissa og Proteus måner og tar ca 23 timer å fullføre en snu Neptune.
Funnet ble gjort mulig takket være omfattende studie utforske en mystisk hvit flekk dukket opp i mer enn 150 fotografier tatt av Hubble Neptune mellom 2004 og 2005.
Mark Showalter ved Institutt for utenomjordisk intelligens Forskning i Mountain View, California, var oppdageren av månen 1. juli mens han studerte segmenter av Neptuns ringer. I hans egne ord, "vi måtte finne en måte å fortsette bevegelsen for å få flere detaljer. Det er som en sportsfotograf etter en idrettsutøver, kjører restene fokusert men mangler definisjon i bakgrunnen ".
Rundt 13 andre satellitter som kretser Neptune: Triton, naiad, Nereida, Despina, Talasa, Galatea, Proteus, Larissa, Nessus, São, Psamathe, laomedeia og halimede. Hva navnet er gitt til den nye månen? For nå er vi nevne det som S / 2004 N1.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha