Oppdraget vil katalogisere milliard stjerner

Oppdraget vil katalogisere milliard stjerner

Den europeiske romstasjonen vil gjennomføre et ambisiøst prosjekt som er intet mindre enn en folketelling milliard stjerner i vår galakse. Det kalles Gaia oppdrag og ta av på slutten av 2013 fra Europas Spaceport i Fransk Guyana.
For å produsere denne `espacial 'katalog, vil Gaia bruke omtrent like nøyaktige instrumenter, om de var på jorden kunne måle tommelfingeren på en person som bor på månen. Som et resultat, håper oppdrag for å finne ekstrasolare planeter, stjerner, brune dverger, og hundretusener av asteroider. I gjennomsnitt vil Gaia oppdage hver dag 10 stjerne omgitt av sitt eget planetsystem 10 stjerner eksploderer i andre galakser, 30 stjerner? Feilet 'eller brune dverger, og et stort antall kvasarene drevet av supermassive sorte hull.
Gaia vil bane rundt andre Lagrange-punkt eller L2, noe som er 1,5 millioner kilometer fra Solen enn Jorden. Dette bane planeten vår følger dens bevegelser, slik at satellitten, Jorden og Solen vil alltid være justert og de to siste vil ikke stå i observasjoner av Gaia.
Dataene vil bli mottatt av antennene 35 meter høyt plassert i New Norcia og Cebreros. Oppdraget vil også studere effekten av gravitasjonsfeltet til solen på stjernelys, slik at å teste generelle relativitetsteori. ESA gjennomfører for tiden de første testene og sette alt materialet klar for oppdrag.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha