Problemer med clutchen på en manuell girkasse Kjøretøys

 De fleste sjåførene kan forvente å ta klørne 40000 til 60000 miles, men hvis du vedlikeholde god link, kan være bra for livet av kjøretøyet, avhengig av type kjøretøy og hvordan du kjører den.

 De fleste nyere biler med manuell girkasse har selvjusterende koblinger som ingen justering er nødvendig, men hvis du har en eldre modell uten selvregulering, kan du kutte ned på slitasje på skive clutch ved å holde clutchen riktig justert.

 Din clutchpedalen skal være nede 3/4 inches til 1 tomme uten anstrengelse og deretter krever en god del mer innsats for å reise ned resten av veien til gulvet. Denne pedal free-play sørger for at når du slipper pedalen, er clutch plate i full gang. For mye gratis pedal spill ISNA € ™ t bra, heller, fordi for mye pedaltråkk oppbrukt er ingenting å gjøre: Thereâ € ™ s ikke nok bevegelse til venstre i bunnen av hjerneslag å komprimere koplingsfjærer og la motorens svinghjul og for å skille clutchplaten. Denne overdrevne pedal, tannhjul kolliderer da akselerasjonen i det første eller trekker seg tilbake fra en stoppet posisjon.

 Hvis thereâ € ™ s ikke låse opp clutchpedalen, kan føre til et annet problem, selv om det er nok slakk thereâ € ™ s for å gå til disken clutch. I dette tilfellet, throwout lageret kan, som reagerer på trykk på clutchpedalen ved å bevirke at disken for å gjøre løs, begynne å rotere. Dersom throwout lageret tillates å kontinuerlig rotere på denne måten, vil den slites av, slik at den inn og ut av utstyret vanskelig.

 Dona € ™ t ri clutch. Kjøring kan bære throwout peiling, også. Du kan se at noe er galt, fordi det gjør lavere surring, klynking lyder. Hvis støyen forsvinner når du slipper clutchpedalen og fortsette når du tråkker på det, har du en dårlig throwout peiling. Hvis du tror du har en, eller hvis du kobler ikke oppfører seg på andre måter, kan du gå til en klarert mekaniker og har sjekket ut linken.

 Hvis du bytter ut en clutch plate, er hele clutch sjekket på den tiden for å være sikker på at andre deler aren € ™ t kommer til å trenge arbeid snart. Hera € ™ s hva burde gjøres i alle fall:

  •  Hvis svinghjulet er slitt, har en profesjonell gjenoppstår den. Denne prosedyren innebærer å slipe til et nytt nivå overflate, og deretter polering den til en speilblank finish. Hvis du ikke klarer å ha gjort dette arbeidet, kan slitt svinghjul raskt slites ut det motsatte av det nye clutch plate. Og hvis youâ € ™ ve allerede erstattet disken hadde, er sjansen stor for at det klarte å score svinghjulet av den tiden du gjenkjenne tegn på innsats og hadde deltatt på platen.
  •  Hvis trykkplaten er utslitt, scoret, eller glasert; eller hvis fjærene på trykkplaten blir løs, bør du byttes ut, også.

 Fordi overdreven slitasje på en del av koblingen fører til slitasje på andre deler, ita € ™ s vanligvis en god idé å ha clutch montering, lever, clutch plate og throwout lagrene kontrolleres og eventuelt byttes ut samtidig . Du kan også få det sjekket piloten nedenfor kan du spare penger på lønnskostnader ved å eliminere nødvendigheten av å få inn clutchen og sette det sammen igjen for andre gang.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha