Psykologen Howard Gardner vinner Prince of Asturias-prisen for samfunnsvitenskap 2011

Psykologen Howard Gardner vinner Prince of Asturias-prisen for samfunnsvitenskap 2011
Amerikanske psykologen og University professor Howard Gardner fra Harvard i dag har blitt tildelt Prince of Asturias-prisen for samfunnsvitenskap 2 011 PhD i sosialpsykologi fra Harvard University i 1971. I dag, for tiden holder det Professor i kognisjon og Utdanning John H. & Elisabeth A. Hobbs av School of Education ved universitetet, hvor han fungerer også som professor II i psykologi. I tillegg, siden 1972, er han co-regissør og leder av styringsgruppen for Project Zero, en forskergruppe fra Harvard University som studerer læringsprosesser av barn og voksne.
 Hans forskning er rettet mot å analysere de kognitive kapasiteter på mennesker, hvor han utviklet sin teori om multiple intelligenser, noe som representerer en betydelig endring i den pedagogiske modellen. Gardner hevder at det ikke er enkelt intelligens, men hver enkelt har minst åtte kognitive ferdigheter: språklig, logisk-matematisk, kroppslig-kinestetiske, musikalsk, romlig, naturalist, mellommenneskelige og intra intelligens. Videre anser at disse intelligenser har ingen egenverdi, og at atferden til hvert individ i samfunnet, ved hjelp av sin intelligens, er en grunnleggende moralsk problem.
 Zero Project, startet i 1967 av filosofen Nelson Goodman for å studere og forbedre arts læring, har adressert design basert på prestasjoner i utdanning for internasjonal forståelse i bruk av multiple intelligenser vurderingene for å oppnå en mer personlig og kvaliteten på tverrfaglig innsats i pedagogikk. En av hans viktigste bidrag er en modell av en "smart school", basert på læring som en følge av handlingen av tenkning og læring som dyp forståelse involverer fleksibel og aktiv bruk av kunnskap. Mesteparten av dette arbeidet har vært gjennomført i offentlige skoler i USA. For årene, er Gardner deltar også i goodwork prosjektet, som tar sikte på å bedre kvaliteten og faglig selvtillit, med referanse til de faktorene for forskning og etikk.
 Gardner er forfatter av 25 bøker, oversatt til 28 språk, og om lag 450 artikler. Hans siste utgivelse er fem Minds for fremtiden.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha