Puerto Rico: De arbeidsrett

 Puerto Rico har det som mange anser de mest regulerte arbeidslovene alle stater og amerikanske territorier. Territoriet til Puerto Rico gir mange fordeler for fulltids- og deltidsansatte som er uten sidestykke i andre stater og territorier. Nåværende og potensielle arbeidsgivere basert i Puerto Rico må kjenne og forstå arbeidskraft lover å sikre at de er i samsvar, og ansatte gjør klokt i å gjøre seg kjent med lover for å sikre deres rettigheter ikke krenkes.

 Minstelønn

 Puerto Rico arbeidsgivere som omfattes av Federal Fair Labor Standards Act må betale en minstelønn, som varierer etter næring, og varierer fra $ 4,25 til 7,25 $ en time. Puerto Rico som ikke omfattes av FLSA arbeidsgiverne må betale en minstelønn på minst 70% av den føderale minstelønnen.

 Julebonus

 Puerto Rico med arbeidsgivere over 16 ansatte som jobbet mer enn 700 timer hver i løpet av kvalifiseringsperioden, 30. september i fjor til 1. oktober i inneværende år, må betale en julebonus til hver ansatt. Bonusen må være lik 6% av lønn opptjent av den ansatte opp til maksimalt $ 10.000. Dette betyr at den maksimale bonusen som arbeidsgivere må betale er $ 600 per ansatt.

 Arbeidsgivere med 1-15 ansatte må betale en premie på 3% av de ansattes lønn mottatt, opp til $ 10000; $ 300 per ansatt er maksimal bonus at arbeidsgivere må betale.

 Working Foreldre

 Ifølge loven er arbeidsgivere basert Puerto Rico pålagt å gi sine heltid og deltidsansatte fødselspermisjon og amming permisjon. Den typiske tid gitt for denne type permisjon av minst seks uker.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha