Rå melk er farlig?

 Rå melk begynte å dukke opp oftere i nyhetene i begynnelsen av det tjueførste århundre, som et resultat av en rekke bøker skrevet om og interesseorganisasjoner som ideen om at det er sunnere for folk oppfordret til å drikke enn pasteurisert melk. I mange områder av USA, men salget av upasteurisert melk til konsum er forbudt, og mange helseorganisasjoner snakker også sterkt mot sitt forbruk. Med disse to forskjellige meninger, er mange forbrukere lurer på hvor farlig rå melk egentlig er. Den butte sannheten er at det er potensielt mer farlig enn pasteurisert melk, men hvis det blir håndtert på riktig måte, er det relativt trygt, og ernæringsmessige analyser tyder på at det er bedre for deg.

 Dersom melken ikke er pasteurisert eller homogenisert, blir betegnet som et råmateriale. Pasteurisering ble oppfunnet i 1800 av Louis Pasteur, som lærte at oppvarming en mat til 161 grader Fahrenheit i 15 sekunder ville drepe de fleste av de skadelige bakterier. Søknader om melken ble realisert umiddelbart, og trygt, sunt melk begynte å være lett tilgjengelig for mange flere mennesker til fornuftige priser. For opptatt av folks helse, har sikkerheten alltid vært et stort problem melk, fordi det er en ideell yngleplass for mange bakterier, spesielt salmonella, brucellose, tuberkulose og camplyobacteriosis. På grunn av pasteurisering av melk, er risikoen for en av disse sykdommene sterkt redusert.

 Når bøndene høster rå melk til konsum, må det håndteres svært nøye. Kanskje mer omsorg fordi det ikke fortsetter å gjennomgå ytterligere pasteurisering eller homogenisering prosess som konvensjonell melk. I den ideelle prosessen, kyrne blir melket først tørkes i et rent miljø og jur før melking å fjerne alle kilder til forurensning. Med en hansker hånd, trekker bonden en liten mengde av melk for å fjerne bakterier som kan være lur på spissen av spenen, og for å sikre at smokken er rent og sunt. Deretter blir en melkemaskin som er koblet til kua og melken uttrykkes direkte i en kjøletank. Pasteurisert melk bør holdes i en kjølekjede fra melking forbruk og utstyret må være feilfri.

 Rå melk talsmenn hevder at det er sunnere enn konvensjonell melk fordi pasteurisering prosessen som konvensjonell melk er også drepe vennlige bakterier eller gode bakterier som hjelper til med fordøyelsen og immunforsvaret. Pasteurisering prosessen kan også fjerne en rekke vitaminer som oppstår i rå melk som B6. Andre enzymer og mineraler kan bli fjernet under pasteurisering prosessen også. Pasteurisert melk talsmenn hevder også at det smaker bedre enn pasteurisert melk.

 De som argumenterer mot rå melk, sitere Center for Disease Control rapporterer av sykdommer som følge av sitt forbruk. Fordi det ikke går gjennom prosessen med å fjerne skadelige bakterier som undergår pasteurisert melk, kan forbrukeren åpner opp til en større helserisiko. Tradisjonelle melketalsmenn kaller disse potensielle helsefarer, med ingen signifikant forskjell i smak som grunner til å feste med pasteurisert melk.

 Kanskje det virkelige spørsmålet i vurderingen av faren forbundet med rå melk, renslighet av meieriet der melken ble produsert. De rå meierier for å teste deres utvidet produkt for bakterier og forurensing, og disse testresultatene er tilgjengelige for allmennheten, kan være mindre farlig å drikke. Personer som har et svekket immunforsvar, men bør konsultere lege før man spiser rå melk.

  •  En Salmonella bakterien, som kan noen ganger bli funnet i rå melk.
  •  Rå melk selgere markedsføre produktet som sunnere enn pasteurisert melk.
  •  Rå melk ikke går gjennom prosessen med fjerning av skadelige bakterier som ikke pasteurisert melk.
  •  En flaske av rå melk.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha