Redusere fartsgrensen å lagre gass

I 1980 fartsgrensen på motorveier og motorveier i Spania fra 100 km / t per time til 120 km / t. Denne grensen forble i kraft før Mars 2011, datoen da den nye fartsgrensen på 110 km / t tok effekt.

Alfredo Perez Rubalcaba, første visestatsminister, kunngjorde dette tiltaket i februar 2011, og antydet at det var et midlertidig tiltak hvis hovedmål var å redusere utgifter på bensin og diesel, som svar på stigende oljepriser forårsaket av konflikter i den arabiske verden. Datoen som tiltaket skal opphøre å være effektiv er ukjent fordi det ikke er kjent hvordan den eksisterende sosiale situasjonen vil fortsette i noen store oljeeksporterende land.

Regjeringen har som mål å oppnå en reduksjon i drivstofforbruket som genererer et sett rundt 15% bensin og 11% diesel, disse tallene gjelder i stor grad sparing i oljeimport besparelser., Tenk at tallene varierer for hver sjåfør ved sin kjøring, situasjonen hvor bilen er, og andre faktorer som hastigheten nødvendig for hvert kjøretøy å kjøre så effektivt som mulig.

Selv om ikrafttredelse av dette tiltaket har generert ekstra kostnader for den spanske regjeringen. En er behov for å endre eksisterende trafikksignaler som angir grensen på 120 km / h. For å gjøre denne endringen de har blitt laget klistremerker med den nye grensen på 110 km / t. En annen kostnad kommer fra behovet for å endre de faste radarer plassert på motorveiene for å tilpasse seg den nye grensen. Regjeringen sa kostnader utgjorde 250.000 euro.

Ifølge en rapport fra departementet for industri, turisme og handel, falt den automotive oljeforbruket med 7,9% i mars, etter ikrafttredelsen av tiltaket som genererte besparelser på 94.2 millioner euro . Mens noen eksperter mener at økningen i gassprisene er også en faktor å vurdere når det kommer til å rettferdiggjøre nedgang i forbruk.

Gitt disse resultatene, regnes som den MITT å ha oppnådd målet han satt. Han takket også driverne hvis adferd når samsvar med den nye fartsgrensen og anbefalinger om effektiv kjøring. Det bør bemerkes at ikke bare bidra til lavere drivstofforbruk, men også unngå ulykker, uhell eller "detaljer" som de alltid uvelkomne ødelagte måner.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha