Respekt: ​​anerkjennelse basen

Menneskelige natur har alltid vært å finne roten til alle problemer. Forvent å høre hele avhandlingen og fremst spørre om navnet på disertador. Eller snu hodet å legge merke til hvor ballen er, som Kant ville si. Av denne grunn, uten leksikon sinn, til det første som kommer tankene når du prøver å snakke om respekt er bare spør: Hva er respekt?

Først ville det ikke dårlig watch nøye etymologien av dette ordet, noe som sikkert vil hjelpe oss til å forstå det bedre.

Ordet respekt har som sin forgjenger respectus, fra latin. I sin tur, er respectus et sammensatt ord, dannet av re- og spektrum, som betydde "utseende". Også spekteret avledet specere Family, "look". Vi ser deg da, etter litt graving semantikk, ordet respekt betyr egentlig re-ser, eller ser tilbake.

Med noen analyser, deretter antyde vi den egentlige betydningen av dette ordet: Vi må ikke stoppe med det første blikk, eller det første inntrykket av noe eller noen. Vi må revidere våre fordommer og stoppe og "re-look". Vi kan begynne å utlede og observere å ha respekt for noen andre betaler oppmerksomhet til deres behov og følelser, slik som behovet ikke bli forhåndsdømt. Det er, rett og slett tenke på den andre.

Også klart før fremme respekt, foruten å være et ubestridelig verdi, er en holdning som må tas raskt. Leve respektfullt overfor seg selv og andre er en sunn holdning, og vi må lede ved eksempel. Senere vil vi se hvor du er og hva respekt er utgangspunktet, men absolutt vi bør ikke glemme at respekt kan høres abstrakt og eterisk her, men det er en holdning til å ta.

Respekt er i utgangspunktet har den oppfatningen eller betraktning at noen eller noe har en verdi i seg selv. Dette er grunnlaget for hele ideen om respekt, uten noe som ingen mening eller "elsker deg selv" eller teorier om anerkjennelse. Det er sant at når vi tenker på respekt, at vi kan representere ideen om en person som gjør en dress torso helling mot et annet tegn på respekt, til tross for redundans. Men det er ikke det.

Respekter andre er mer komplekst enn at konseptet. Det går utover forholdet "være høflig". Hvis du respekterer andre, så du virkelig bryr deg om dine følelser. Respekt er knyttet til aksept og forståelse. Dette gjelder spesielt hvis vi ikke er enig med måten du tenker, handling, selv til å leve, til en annen person. Vår følelse av respekt for at vi ikke skal gjøre med den første ideen, "vi kommer tilbake for å se" den fyren.

Vi forstår da at holdningen til andre er betinget av deres miljø, med interne og eksterne midler som fører til sin nåværende tidspunkt. Husk at de er mennesker som oss. Bare tenk litt: vi ta avgjørelser som de noen ganger bare vi vet hvilken vei du skal velge, og heftig sikre at veien er den beste. Og vi tar, selv om visning av mange er det verste vi kan gjøre.

Forstå alt dette, kan vi ta verdien av respekt, og respektere andre. En filosof hevet konseptet at mennesker skal bli respektert som de er et mål i seg selv, og å være en slutt, poseeen en "iboende og absolutt" verdi.

Dette er et annet viktig punkt: at det er respekt, er det viktig å ikke se på andre i henhold til vår bekvemmelighet. Denne holdningen er ikke i det hele tatt anbefales og er ofte knyttet til egoisme og utrygghet. Vi har en tendens til ikke bare å tenke på andre, avhengig av oss, men å dømme og bli fylt med fordommer. Det er når vi ikke respektere en person.

Respekt er en verdi som tillater oss å akseptere, tolerere og setter pris på, eller hva det samme, erkjenner de kvaliteter og rettighetene til våre kolleger. Først erkjenner jeg da respekt, og jeg kan ikke respektere noen som eksistens er illusorisk meg, hvis behandlingen er hypotetisk, hvis forholdet er likegyldig. Bare fra erkjennelsen kan jeg forstå tenke, føle og å være den andre til å komme å respektere ham.

Det er klart at respekt ikke er uinteressert. Tenk på verdighet både som ajena- er det som hjelper oss til å respektere, være interessert i problemene med våre kolleger og aktivt ønsker henne godt.

Vi bør ikke gjøre skillene om hvem som respekt og som ikke er. Av det faktum av å være menneske, alle fortjener vår respekt, og vice versa, alle fortjener respekt.

For noen er det unntak i begge tilfeller: sosialt myndigheter til å godta større impregnarles men instinktiv respekt, og folk som umenneskelig og forkastelig oppførsel har gjort ham uverdig av respekt. Begge sakene er ytterpunktene av de samme rettferdighet våren kontrakter og utvider i reaksjon på endringer i livet til hvert enkelt menneske.

Vi kan ikke respektere hvis vi ikke er ydmyke i å anerkjenne viktigheten av den andre delen av vårt samfunn og spesielt av våre liv. Vi må tilegner våre øyne så mye kritikk som forståelse, dømmekraft og forsoning, sammenligning og kontrast, og dermed oppnå gjensidig anerkjennelse nivåer som vil gjøre alle slike fordommer mot forsvinne, å innføre gjensidig respekt som fremmer kollektiv vekst .

"Respekt betyr ikke underdanig frykt og ærbødighet; betegner evnen til å se en person som han er, være klar over sin unike individualitet. "

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha