Rettighetene til ansatte uten kontrakt

 Kontrakter dokumentere den ansatte og de rettigheter og plikter for arbeidsgiver. Disse rettighetene generelt bekymring notert på oppsigelser og ubrukte feriedager dispensasjon hvis jobb er ferdig. Men selv uten en skriftlig kontrakt, har en ansatt fortsatt noen rettigheter. Noen av disse rettighetene er et resultat av uformelle muntlige avtaler eller annet, mens fagforeningsavtaler eller føderale arbeidskraft lover for sårbare befolkningsgrupper å skaffe seg andre.

 Identifikasjon

 Selv uten en skriftlig kontrakt, det er kilder til en klokke domstol å avgjøre rettighetene til en ansatt i den implisitte kontrakten. Den første kilden er bokstaven for tilbudet, dersom arbeidsgiver har sendt. Dette brevet gir vanligvis lønn og andre arbeidsvilkår. Den andre kilden er en avtale mellom arbeidsgiver og den ansattes fagforening. Disse avtalene etablere faglige rettigheter for alle arbeidstakere i EU. Endelig kan den ansatte håndbok liste de rettigheter den ansatte, som fordeler, akkumulert ferie, og hva som skjer med de dagene av ferien dersom arbeidstakeren forlater jobben.

 Geografi

 Hver stat setter sine egne regler om arbeidstakernes rettigheter og sikkerhet på arbeidsplassen. Denne forskriften gir de ansatte en rekke rettigheter som eierskapet til oppfinnelser som er opprettet på sin egen tid, arbeidstakere kompensasjon for skader på arbeidsplassen, eller en høyere minstelønn. Kontakt avdeling av stand til å avgjøre rettighetene garantert i staten.

 Betraktninger

 Noen ansatte har spesielle rettigheter i henhold til føderal lov, slik som under 16 år gamle arbeider eller de som omfattes av Americans with Disabilities Act. Lov om føderale arbeidsstandarder sette begrensninger på arbeidstid for ungdom under 16, til ikke mer enn 40 timer i uken utenfor skolen og 20 timer i uken på skolen. Arbeidsgivere må kanskje justere kravene til en ansatts fremdriftsplan som loven av funksjonshemming å imøtekomme sin funksjonshemming, for eksempel ved å ikke kreve ytterligere obligatoriske dreven timer.

 Misforståelse

 USA opererer under læren om sysselsetting på vilje. Denne læren innebærer arbeid er frivillig og ubestemt. I tillegg trenger arbeidsgivere ikke trenger en grunn til å permittere eller brann ansatte til enhver tid, og kan til og med avvise deg for en urettferdig grunn. De eneste ulovlige oppsigelser er de i direkte strid med anti-diskrimineringslover, som om din arbeidsgiver sparken deg på grunn av din rase eller kjønn.

 Løsning

 Helse og Safety Administration, et føderalt byrå opprettet i 1970, setter og håndhever de grunnleggende rettighetene til sikkerhet på arbeidsplassen for arbeidstakere. Men overlater dette mange områder udefinert arbeidsgiver-arbeidstaker forhold. Den beste løsningen er å få en kontrakt når du godtar en jobb og dokumentere alle løftene av din arbeidsgiver om dine rettigheter, plikter og arbeidsvilkår.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha