Sekvenseringen av tomat genomet vil forbedre dens smak

Sekvenseringen av tomat genomet vil forbedre dens smak
For første gang genomet av tomat avlingen og de ville slektninger har blitt sekvensert. Milepælen er et viktig skritt mot å forbedre den ernæringsmessige skritt, sykdomsresistens, smak og farge på maten, ifølge forfatterne annonsert i siste nummer av tidsskriftet Nature. Publikasjonen er et resultat av flere års arbeid av medlemmer av Genomics Consortium Tomato, et internasjonalt samarbeid mellom Tyskland, Argentina, Belgia, Kina, Sør-Korea, Spania, Frankrike, Holland, India, Israel, Italia, Japan , Storbritannia og USA.
 Forskere har funnet ut at tomat genomet har 35.000 gener organisert i 12 forskjellige kromosomer. Videre, ifølge ekko byrået SINC, analyse av genetiske innholdet i dette anlegget indikerer at lidd flere påfølgende triplications rundt 60 millioner år siden. Ifølge Antonio Granell, forsker ved Institutt for molekylær og Cellular Biology of Plants Primo Yúfera som har ledet den spanske delen av jobben, kan dette ha reddet tomat siste store masseutryddelsen som utryddet 75% av planetens arter, blant disse er inkludert dinosaurene.
 Disse omorganiseringer forklare evolusjonære endringer som skjedde for millioner av år siden, og bidratt til fremveksten av nye arter av planter, frukt og diversifisering. Videre er noen av gjentatte fragmenter inkluderer gener som kan være ansvarlig for noen av egenskapene til tomat, for eksempel dannelse av et mer motstandsdyktig for bedre å bevare frukten huden.
 Den nye genomsekvensering vil ha konsekvenser for andre plantearter som jordbær, epler, melon og bananer, som deler noen egenskaper med tomater.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha