Serengeti veien til ruin

Planer om å bygge en motorvei gjennom Serengeti National Park, Tanzania, vil ødelegge en av de siste helligdommer store afrikanske dyrelivet og verden. I tidsskriftet Nature, har 27 forskere kalt dette forslaget 50km veien de sier vil føre til "en stor miljøkatastrofe" revurdere.

Ifølge godkjent av regjeringen i Tanzania tidligere i år planer, vil handelen ruten halvere den nordlige delen av parken, en del av Arusha Musoma veien 170 kilometer i lengde, som er planlagt for fra den tanzanianske kysten i Lake Victoria og gå gjennom Uganda, Rwanda, Burundi og Den demokratiske republikken Kongo. Byggingen er ventet å starte i 2012.

Mange forskere og natura advarer om at en motorvei som går gjennom regionen og gjennom parken vil endre mønstre av årlige migrasjon av titusener av sebraer, gaseller, gnu og 1,3 millioner arter truet. Hjelp av datasimulering forskere anslår at dersom gnu tilgang til elven Mara i Kenya er blokkert nummer er redusert til mindre enn 300.000.

Dette vil også føre til flere branner producrise gressletter, noe som ville redusere kvaliteten på beite og mineraler, så økosystemet kan bli en kilde til karbondioksid i miljøet og stemningen enda mer.

Forskere sier at en annen rute kunne gjennomføres til den sørlige delen av Serengeti, bør dette anses å bevare et område på 1.200.000 dekar som er World Heritage of

Erkjenner at Tanzania trenger bedre infrastruktur for å legge til rette for økonomisk utvikling, opprettholde de at veien kan skade dyrelivet turisme en av de viktigste inntektskildene for dette afrikanske landet livet.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha