Sherry Turkle: "Vi svarer på roboter som om de virkelig brydde seg om oss"

Sherry Turkle:

Sherry Turkle, professor ved MIT, studerte psykologi av vår samhandling med intelligente maskiner. Han advarer om at forholdet til dem ikke kan erstatte menneskelig. "Hvis tjuefem år siden Marvin Minsky, en av grunnleggerne av kunstig intelligens, bygningen var så vakkert å ønske å gi den sjelen maskin, nå projiserer våre menneskelige egenskaper til disse enhetene. Til de som kan opprettholde øyekontakt, følger dine bevegelser, husker navnet ditt, eier uttrykk og lage lyder, er vi tapt. Vi svarer på sosiale roboter som om de hadde et ego, som om de virkelig brydde seg om oss ", sier Turkle.
Denne emosjonelle avhengighet er en urovekkende trend for denne vitenskapen: "Nylig på en konferanse om fremskritt i robotikk, en ung student fortalte meg kjæresten endre en humanoid som hadde en medfølende atferd. Han mente at hvis roboten var i stand til å gi ham at hun kunne skape en illusjon om at noen virkelig hadde ham. Og han tuller ikke. " Det er heller ikke den eneste som tenker slik. "Vi tenker roboter som gjør sykepleiere, barnevakter, lærere ... med ideen om at det ikke er nok ansatte til å utøve disse yrkene. Men det betyr ikke overbevise meg. At det er folk villige til å gjøre dette arbeidet for en anstendig lønn. Det er en refleksjon av denne alderen, jeg kaller robot tid. Ikke fordi vi produserer roboter som fortjener vårt selskap, men fordi vi er klar til din. "
Du kan lese hele profilen til Sherry Turkle skrevet av Angela Posada-Swafford, i nummer 387, veldig interessant.
Hvis du ønsker å få denne saken, be om et abonnement eller laste det ned via iPad app i App Store. Du kan også kjøpe den fra Zinio eller Kiosk og mer.
Og hvis du ønsker å motta hver måned bladet veldig interessant i postkassen din, går våre plass abonnementer.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha