Six Sigma perspektiv på Quality

 Hva er dårlig kvalitet egentlig koster bedriften? Sammenlign perspektiv og mangel på tradisjonelle Six Sigma perspektiv på spesifikasjonen i forhold til kvalitet og pris. Dårlig kvalitet er ødeleggende for enhver bedrift.


 Tradisjonelt selskaper trodde at kvaliteten er som sparker fotball mål; så lenge ballen passerer mellom stenderne, får du de tre hele poeng, om det kommer rett ned på midten hvis han treffer oppreist og spretter i. Denne "stanga" måte å tenke på er den tradisjonelle perspektiv.

 Tenker på grunnlag av denne mentaliteten er at når et kritisk karakteristiske lander i spec grenser, det legger ingen ekstra kostnad for selskapet. Men hvis den faller utenfor spesifikasjonene, pådrar faste kostnader, for eksempel reparasjon eller erstatning eller for tapt kundelojalitet selskapet.

 Dessverre er dette stanga kvalitet definisjonen eneste kostnadene ikke samsvarer med virkeligheten. Hva som faktisk skjer er at kostnadene begynner å stige med alle avvik fra den ideelle målet - selv når funksjonen er fortsatt i spec!

 Disse merkostnadene - for eksempel nedsatt produksjon av elektrisitet, økt varelager, gradvis redusert ytelse produkt, og pålitelighet av produktet - vanligvis ikke bra for med en gang, men de alltid til slutt oppstår. Og videre får den karakteristiske bort fra den ideelle mål, jo mer koster selskapet.

 Den ble opprinnelig foreslått av en japansk ingeniør ved navn Genichi Taguchi og er overalt kjent som Taguchi tapsfunksjonen.

 Utsett skjult fabrikken

 Svært få selskaper kan faktisk oppnå Six Sigma, eller til og med five sigma ytelse i sine sluttprodukter fordi så mange kritiske prosesser, prosessaktiviteter, maskiner, mennesker og materialer har til å kommunisere på tvers av hele verdistrømmen.

 For eksempel, for system X pålitelig gi de ønskede resultater er avhengig av det følgende kjede av faktorer som opererer synkront innenfor visse variasjoner: de kjemiske egenskapene til katalysatoren, som er kombinert med basismaterialet som blir inspisert av Sally, innpakket av roboter, som er lagret i lageret og sendes til kunden.

 Husk også at for denne implementeringen, hele systemet, inkludert selve produktet, er designet av et team av ingeniører, som er absolutt ikke ufeilbarlige.

 Når man er påvirket av de mange kritiske aktiviteter eller funksjoner for å utbre sin forventede risiko og feil i hele systemet. Systemet i seg selv er også en mulighet rikt miljø for å skjule risiko og feil på grunn av problemer som oppstår i en del av kjeden i virkeligheten stammer fra en foregående seksjon, og påvisning av roten til problemet er vanskelig uten en system kvalitetskontroll, for eksempel Six Sigma.

 Under Six Sigma utøvere, denne virkeligheten for å fikse resultatet av forplantet feil kjent som hi d fabrikken eller skjult drift. Du kan forbedre nesten se hjulene i gang den skjulte fabrikken omarbeiding og coverups, timene og dagene av bortkastet tid i selskap med folk som stadig feil.

 Hver gang en korrigerende tiltak er tatt, er en maskin repetisjon eller et garantikrav er behandlet, pådra deg unødvendige omarbeiding. Når du godtar disse hendelsene som "det er bare slik det er," du har mentalt gjemt alle disse aktivitetene av potensielle forbedringer. Vedlikehold av den hemmelige anlegget kaste bort både tid og penger - en selskapets to mest edle varer.

 Med dette realistiske Taguchi kostnadsmodell på plass, spør deg selv hvor du ønsker å produsere viktige egenskaper er: vekk fra grensen til spec, som øker betydelige kostnader eller spredt jevnt over hele spekteret av spec? Eller foretrekker du din deler har konsekvent samlet nær målet, hvor kvalitetskostnader minimeres eller elimineres?

 Hvordan unngå den skjulte fabrikken

 Flere studier har vist at de typiske bedrifter bruker et beløp som tilsvarer om lag 25 til 40 prosent av sitt salg på spørsmål knyttet til dårlig kvalitet. For eksempel bruker et firma med $ 100 millioner i omsetning trolig mellom $ 25 og $ 40 millioner dollar per år for å løse problemene forårsaket av dårlig kvalitet.

 Dette anslaget kan synes høyt for deg. I så fall er det sannsynligvis fordi mesteparten av kostnadene for dårlig kvalitet er ikke umiddelbart gjenkjennelige og ofte er vanskelig å måle direkte. Elementer som skrap, omarbeiding, inspeksjon, og garantikostnader er lett å se og begrunne.

 Men prislappen for enestående kvalitetsmessige elementer, for eksempel endringer i utforming, material fremskynding kostnader, tapt kundelojalitet, sene leveranser, overskuddslager, og så realisere sin mye høyere enn folk flest. De er en skjult fabrikkkvalitetsrelaterte kostnader mye som de fleste av isfjellet er skjult under overflaten.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha