Spesifikasjoner for en 2005 Ford Focus 2.0 Motor

 2-liters Ford Focus 2005 Nord amerikanske motor tilhører familien av Ford Duratec motor, og fra 2011 ble gjort i Chihuahua, Mexico. Ford Motor Company solgte Focus 2005 biler utstyrt med 2-liters Duratec HE i Europa, selv om en litt forstemt versjon av var tilgjengelig i Nord-Amerika. 2006 biler og senere, to-liters diskusjon tilgjengelig i Nord-Amerika hadde mer makt.

 Kontekst

 Ford introduserte all-aluminium Duratec HE firesylindrede motorene i 2001. Duratec han gjorde sin debut i den europeiske Ford Mondeo 2001 og 2-liters Duratec 20 dukket opp i 2003 Ford Focus-modeller i Nord-Amerika. Ifølge Ford Motor Company ingeniører har utviklet Duratec å forbedre den generelle drivstofføkonomi, redusere motorstøy og har en levetid på minst 10 år.

 Hovedfunksjon

 Duratec 20 firesylindret liter drivstoff motor 2 den nordamerikanske versjonen av Ford Focus i 2005 inneholdt en boring på 3,44 inches og 3,27 inches av hjerneslag. Dens kompresjonsforhold er 10 til 1. europeiske modeller med motor 2 liters Duratec HE, som ble gjort i Spania, rapporterte 10,8 til å 1-komprimering. En multipoint innsprøytningssystem drivstoff levert til en 14 gallon tank for motoren. Motoren for det nordamerikanske markedet har utviklet 136 hestekrefter ved 6000 rpm og 132 fot-pounds av dreiemoment ved 4500 rpm. Den europeiske 2-liters Duratec HE 145 hestekrefter utviklet.

 Ytelse

 Den nordamerikanske versjonen av Focus i 2005 utstyrt med 2-liters Duratec 20 og manuell femtrinns girkasse fikk 22 mpg i byen og 32 mpg motorveien, gir det et kombinert drivstofforbruk på 26 mpg. Fokuset kunne til 328 miles på en full tank. Det samme bil og motor er utstyrt med en automatisk firetrinns girkasse tjent 22 mpg i bykjøring og 29 mpg på den åpne veien for et kombinert drivstofforbruk på 25 mpg. Det kunne dekke 315 miles på en full tank av gass.

 Bygning

 2-liters Duratec HE europeiske og nordamerikanske Duratec 20 presenteres et sluttstykke av aluminiumslegering og silikon, og fire ventiler per sylinder. Duratec sylinderen var utstyrt med en integrert rør for resirkulering av eksosen for å forbedre drivstoffeffektivitet. Ford designet aluminium sylinderblokk med et dypt skjørt og inkluderte en sump aluminium "strukturell" for større styrke. Ford erstattet den tradisjonelle timing belte med en distribusjonskjeden for økt holdbarhet. Produsenten belagt stempler å redusere utslipp av hydrokarboner og anodisert ringspor for å redusere friksjonen. 2-liters motor ble også utstyrt med en plast inntak manifold som tendens til å mislykkes i de første versjonene, men de strukturelle problemene ble løst ved tidspunktet for den Focus i 2005 kom på markedet. Jo høyere kompresjonsforhold for europeiske modeller holder til premium drivstoff behov.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha