Søppel er beskyttet av personvernlover?

 Søppel kan være en virkelig skatt for andre - inkludert politifolk og rettshåndhevelse. Høyesterett dømte i en 1988 sak California v. Greenwood, ditt håp om privatliv under grunnloven ikke gjelder for avfall som du plassert utenfor hjemmet eller forretningssted. Men noen stater har et bredere syn på personvern, og i disse landene, kan tjenestemenn ikke ransake gjennom søpla for å skaffe bevis mot deg.

 Fjerde Amendment Personvern Rettigheter

 beskyttelse av personvernet har blitt tolket av de rettslige saker som involverer den fjerde endring, som beskytter deg mot "urimelig ransaking og beslag" av din eiendom. I de fleste tilfeller må anvendelsen av loven få en ransakelsesordre basert på sannsynlige årsak til å invadere ditt privatliv. I form av avfall, er spørsmålet om dine personlige rettigheter strekker seg til innholdet i papirkurven etter at søppel er plassert utenfor hjemmet eller bedriften .

 Den rimelig forventning om personvern og søppel

 California v. Greenwood, en person som er involvert i narkotikahandel har igjen fellende bevis i hans søppel som ble beslaglagt av politiet og brukt som bevis for å få en ransakelsesordre og til slutt dømt. Høyesterett avgjort at den fjerde endring ikke forbyr søppel søk uten arrestordre, fordi det ikke er rimelig forventning om personvern for søppel igjen på en offentlig gate. Som retten bemerket, er søppel på offentlig vei er lett tilgjengelig med dyr, spioner, åtseletere og andre, og er derfor lovlig anses forlatt.

 Staten lover

 En rekke statlige domstoler har vedtatt Høyesterett og funnet ut at du ikke har noen rimelig forventning om privatliv for søppel plassert i et område som er tilgjengelig for allmennheten. Men Hawaii, har New Hampshire, New Jersey, Vermont og Washington state domstolene avgjort at deres tilstand konstitusjoner tilby et bredere rett til personvern, beskyttelse av borgere på leting etter sine stater uten arrestordre søppel.

 Bredere betraktninger

 Selv om domstolene generelt nekter å bli bevisst forlatt eller avkall for publikum - og dermed ikke gjenstand for beskyttelse av privatliv - teknologiske fremskritt skaper nye utfordringer og potensial misbruk. For eksempel, er DNA generelt ubeskyttet, så hvis du kaster en kopp kaffe eller et håndkle i søpla, kan det brukes til alle slags svært personlige opplysninger om deg. Selv om pasientjournal og genetisk informasjon er beskyttet av personvernlover, DNA hentet fra avfall er generelt fritt vilt, selv om det kan være en stor mengde tilsvarende informasjon.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha