Søt gjærdeig - for boller og andre velsmakende ting

Tid

Total tid til forberedelser: 1 t 45 min ..

Her er en oppskrift for en gjær kommer allround deig som du kan gjøre mange forskjellige ting. Oppskriften er enkel og helt lykkes garantert.

Ingredienser

  • 500 g mel, skriver 550
  • 1 terning fersk gjær
  • 250ml melk
  • 50 g smør eller margarin
  • 150 g sukker

Forberedelse

Melken, margarin og sukker i en liten kasserolle varme - det hele kan være bare lunken, smør / margarin trenger ikke å smelte.

Så den varme melkeblandingen og kna med eltekroken av håndmikser med 550-mel og smuldret gjær kube. Deretter må ha vært en fin smidig deig, godt løsrevet fra eltekroken og fra bollen. Hvis det er for klissete, men rett og slett mel mens elte til den passer.

Deretter dekker deigen med et kjøkkenhåndkle og la heve i ca 1 time på et lunt sted. Han ville da omtrent fordoblet.

Da har du utallige måter å behandle denne gjærdeig.

Noen eksempler

Sjokolade Weckle

Sjokolade biter kna og danne små runde ruller derfra. Steketid: 15 - 20 minutter ved 200 grader. Tips: Ikke vær ond mørkt, ellers vil de tørke. Den Weckle må ha en gylden brun farge, så du har rett.

Raisin Weckle

Dito - bare med rosiner

Butterzopf

Ha en fin Fletten flettene, pensle med eggeplomme, sukker krystaller og skiver mandler på den trofaste og stek ved 200 grader i ca 20 minutter til den er pent brunet.

Poppy-sneglen

Den ruller ut av ham og smurte ham med en blanding av en pakke valmue-Fix, litt revet eple, ca 3 ss malte mandler og 1/2 kopp rømme. Så du ruller det inn en rull og kuttet med en skarp kniv skiver fra. Steketid: ca 15 minutter ved 225 grader.

Eller du dannet ham Weckmännern, gjær Easter Bunny, Martins gjess, etc., feier partiklene med eggeplommer, sukker drysset på den og bakes hagl dem på 200 grader i ca 15 minutter, til de er pent gyllenbrune.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha