Svarmeldinger fra mobilen ved rattet er mer farlig enn å kjøre beruset

Svarmeldinger fra mobilen ved rattet er mer farlig enn å kjøre beruset

Spanske og australske forskere sammenlignet effekten av mobiltelefonbruk med alkohol i bilkjøring. Deres eksperiment, utført med hjelp av simulatorer, viser at risikoen for å bruke "hands-free" og sende meldinger som involverer tilsvarer kjøring med BAC over lovlig.
 Som forklart til SINC byrå Sumie Leung Shuk Man, forsker ved University of Barcelona og forfatter av studien er publisert i tidsskriftet Trafikk Injury Prevention, ble forsøket utført med frivillig "student førerkort, måtte opprettholde sin posisjon i sentrum Rail til venstre på skjermen, med en hastighet på mellom 60 og 80 km / h og stoppe når de så en lastebil vises. " Den kjører simulering test varte i to dager atskilt av en uke hver. For en, de tok testen etter inntak av alkohol, og for det andre, mens du bruker mobiltelefonen. Stordrikkere og de som aldri hadde inntatt alkohol før forsøket ble ekskludert fra å delta i testen.
 Når man sammenligner nivået av alkohol konsentrasjon i blodet med effekten av bruk av mobiltelefon, fant de at når telefonsamtalen krevde en høy kognitiv etterspørsel eller når sjåførene til en tekstmelding, tilsvarende i alkohol test var over som tillatt i Spania. For å simulere effekten de brukte håndfri hodetelefoner og en mikrofon.
 Den to forskjellige nivåer handsfree samtale som omfatter studier tilsvarer: en naturlig samtale-der vitenskapelig fag og snakke om interessante emner som pasatiempo- og dialog med mer spesifikke spørsmål -exigentes som kognitivt, for eksempel faget svarte om han var i stand til å beskrive bilen rute fra jobb for å komme seg hjem, eller spesifisere hvor mange av vennene dine har navn som begynner med en vokal.
 "Våre resultater tyder på at bruk av handsfree-enheter kan også utgjøre en betydelig risiko for driverne. Selv om det skal være lov, krever mer forskning for å fastslå sin regulering og, selvfølgelig, at nasjonale myndigheter er klar over fordeler og ulemper nøye, "avslutter eksperten.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha