Tegn på et elektrisk system i en bil Bad

 Elektriske problemer kan virke vanskelige og forvirrende, men de er faktisk ganske lett å diagnostisere når du vet det grunnleggende. Et elektrisk system kan svikte på så mange forskjellige måter; når du forstår denne type feil som du har å gjøre, finne kilden er bare et spørsmål om tid og utholdenhet. Husk at elektriske systemer er ikke en uke gamle pølser. De "gå galt", de ikke bare feil i et eller annet sted.

 Blås Sikringer

 Elektriske system problemer vil ofte første manifest som sikringer. Sikringer er det svake leddet i ditt elektriske system designet for å overopphetes og mislykkes før en sønn gjør med dem. Hvis bart metall under isolasjonen på en positiv ledning berører rammen eller på metallet kjernen i en jordledning, vil varmen opprettet i løpet av denne korte kontakt effektivt sveise de to sammen. Resultatet er en overbelastning i kretsen og sikringer. Husk imidlertid at frosne eller defekte elektriske motorer kan også forårsake sikringer.

 Bizarre crossovers

 Den gjennomsnittlige elektriske systemet er en studie av fordelene med prosjektering på den delen av produsenter. En bilprodusent vil ofte koble helt uavhengige systemer rundt samme krets; radioer operere gjennom innelys overføringskontrollere kjøre gjennom målere og motorkontrollene dele en elektrisk krets med den blinkende knappen shifter skallen. Hvis du aktiverer dine vindusviskere slår radioen av eller rulle vinduene drepe motoren din, så sjansene er du har en ufrivillig kryssing eller kort i ett enkelt system.

 Random Shut-Off tilbehør

 Motstand i en krets som fører elektrisk energi til fast over motstanden. Siden energi ikke kan bevege seg fremover og mer energi fortsetter å hope seg bak det, begynner elektrisk kraft til å "vibrere" og skape varme. Ettersom en gitt fører kan bevege seg en viss mengde energi, vil all varmen i ledningen skape en varmeakkumulerkaskadeeffekten. Til slutt, blir varmen høy nok til at kretsen vil blåse en sikring eller ikke for å overføre strøm til tilbehøret.

 Dødt batteri og strømstyrke

 Hvis du parkerer bilen om natten og stadig oppdage at batteriet er dødt neste morgen, så sjansene er du opplever en form for kort eller strømstyrke. For å teste en kortslutning i systemet, ta av begge batterikablene og koble en digital multimeter og røre sondene til kabelklemmer. Det bør lese et sted rundt 100 ohm; hvis hun leser null ohm, da har du en død kort i systemet. For å teste strømstyrke, koble den positive polen, sette DMM å lese i størrelsesorden 10 ampere og røre sondene til terminalen av batteriet terminal og den positive batterikabelen. Du bør få en lesning i milliampere-serien. Noe høyere enn det, og noe slår seg ikke av.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha