Tenningstider problemer forårsaket av motorsykkel

 motorsykkelmotorer er like i nesten alle måter å bil deres motstykker, basert på kompresjon og tenning av et lett brennbare blanding av luft og brennstoff for å produsere energi. Som i motoren på en bil, må forbrenningen skje på et bestemt tidspunkt for å maksimere motorkraft og forebygge problemer som kan permanent skade motoren.

 Forståelse Tenning Timing

 MC ved hjelp av en kontaktbryter system aktiveres mekanisk, referert til som "punkter", eller en elektronisk styrt tenning. Ansvaret for systemet er å skape den gnist som antenning av luft-brennstoffblandingen og drivstoff motoren når øvre dødpunkt, poenget med den oppadgående slag av stempelet, under kompresjonsslaget høyere. Hvis du legger merke til, tar tenn et brøkdels sekund før sluttkompresjonsslaget. Dette gjør det mulig for oksydant blandingen for å oppnå maksimal kraft ved enden av løpet, hvor den vil generere mest strøm. Tenningstider gir split-andre-vinduet for å nå dette målet.

 Generelt Timer problemer

 Tenningstider spiller en viktig rolle i den maksimale effektgenereringen av motoren, men også tillater at motoren skal fungere så sikkert som mulig. Hvis tenningen er for avansert, noe som betyr at tenn branner tidligere enn nødvendig, er luft-drivstoffblandingen antent før øvre dødpunkt, la blandingen til å brenne mer. Selv om dette kan øke styrken til et visst punkt, blir det generert et høyere indre trykk og bevirker detonasjonen som kan skade stempelringer og olje. Tilsvarende forsinke tenningen - skyting i sentrum eller etter øvre dødpunkt - reduserer kraften av luft-drivstoffblandingen og genererer høye interne temperaturer. Hvis noe, kan høyere temperaturer føre til at motoren å gripe.

 Timing problemer forbundet med Point-stil Ignition Systems

 Ignition Points avvik, vanlig før tidlig på 1980-tallet, støttet seg på et dreiebryter drives av en flikete cam koblet til veivakselen eller kamaksel av motorsykkelen. Ved rotasjon av kammen, skyver lapp kretsbryter med unntak for overføring av gnisten ved tennspolen. Poeng kreves en målbar gap av luft mellom kontaktene og riktig plassering i forhold til kammen for å opprettholde den korrekte tidspunktet for motoren. Over tid, strømbryteren beveger seg ut av kontakten justering, riste tenningstider i større mengder mer før den justeres manuelt. Lignende problemer kan oppstå hvis kontaktene er korrodert eller skitne, faktisk svekke eller forsinke tennpunkt produktet.

 Timing problemer forbundet med elektronisk tenning systemer

 Elektroniske tenningssystemer er typisk basert på en magnetisk Hall-effektsensor og en magnet er festet til veivakselen. Sensoren utløser en gnist gjennom tenner enhet kapasitiv utladning, når magneten passerer det, via rotasjon av veivakselen. Elektroniske tenninger bruker svært få bevegelige deler, noe som gjør dem lettere å vedlikeholde. Imidlertid kan en endring i luftspalten mellom magneten og sensoren skape falske avlesninger, slik at tennings kondensatorutladningssveising brann uberegnelig og forstyrre tenningstider.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha