The European Car of the Year 2011 er for første gang, en 100% elektrisk

The European Car of the Year 2011 er for første gang, en 100% elektrisk

Nissan Leaf, et år etter at han ble den første elektriske bilen produsert i stor skala, har blitt valgt til Årets bil i Europa 2011. Dette er en milepæl i historien om motorsport har gått siden stemmene i resten av hybrid-verktøyet og bensin, posisjonering elektriske biler som en reell konkurrent mot andre biler.

57 journalister fra motorsport rundt det gamle kontinentet er ansvarlig for å bestemme med sine stemmer den viktigste bilen av året. Og i år, for første gang i sin historie, Årets bil i Europa har vært et kjøretøy som ikke bruker fossilt brensel til å flytte, men elektrisitet. Nissan Leaf, flaggskipet merke til bruk av elektriske biler, har passert 40 konvensjonelle biler som ikke kunne overvinne trykket av elektrisitet.

Blant finalistene til prisen de har vært Alfa Romeo Giulietta, Citroen C3 og DS3, Dacia Duster, Ford C-Max, Opel Meriva og Volvo S60. Men vinneren var en 100% elektrisk. Som forklart juryleder Hakan Matson, Leaf Award "er et gjennombrudd for elbiler, det er den første elbilen til å konkurrere på mange måter til konvensjonelle biler". Og motoren på dette verktøyet har en toppfart på 145 kilometer i timen og har en maksimal rekkevidde på 175 kilometer.

Den første Nissan Leaf vil bli levert i løpet av desember måned i USA og Japan, mens i Spania vil ikke komme før sommeren neste år.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha