Ti måter å unngå diabetes komplikasjoner

 Mer enn to tredjedeler av diabetes for å hindre komplikasjoner når du tar effektive tiltak for å holde diabetes under kontroll. Hold deg frisk og leve et fullverdig og aktivt liv ved å følge disse tipsene:

  •  Læring for livet. Jo mer du vet, jo bedre sjanse har du til å være sunn. Vit hva du skal spise. Vet hvordan de skal utøve. Vit hva blodtrykket ditt er, og hva det skal være, hva dine lipider er og hva du sikter til. Å vite hva den beste medisin er og hvordan du bruker dem trygt og effektivt.
  •  Spis sunt. Det viktigste punktet om en "diett" er at det er et sunt kosthold for alle, med eller uten diabetes. En diabetes måltid plan er en livslang program for sunt og balansert kosthold. Følge et sunt kosthold designet av både deg og din dietetiker og du har et godt grunnlag i planen for god helse. Ignorer riktig mat, og du vil være skjebnebestemt til å ha dårlig blodsukkerkontroll; Ja, enhver og alle antidiabetiske medisiner er mye mindre effektive uten god ernæring.
  •  Trene regelmessig. Det er viktig å utøve daglig, i minst 25 minutter per dag. Gjør øvelsen så mye som puster en del av livet ditt. Nøkkelen til suksess med øvelsen er å finne den typen du ønsker og knivstikking med det; noe så enkelt som en daglig tur er veldig terapeutisk.
  •  Skjær skadelige vaner. Røyking er ille nok for en person uten diabetes, men hvis du har diabetes, gjør røyking nesten hver komplikasjon mer sannsynlig å skje. Du setter deg selv for stor risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag, blindhet, amputasjoner. . . listen fortsetter. Det er også viktig å moderere alkoholinntaket: unngå å drikke mer enn to eller tre enheter alkohol om dagen.
  •  Styr tall. De fleste mennesker med diabetes vet ikke sine tall, og som et resultat vet ikke når de er over målet, og vil ikke vite når de trenger å iverksette korrigerende tiltak. Du bør sjekke blodsukkeret, kolesterol, blodtrykk og nyrefunksjonen på en jevnlig basis.
  •  Rådfør deg med øyelege. Ikke la deg lure til å tro at å lage din visjon noe å gjøre med helsen til øynene dine. Bare en erfaren øye profesjonelle kan bestemme den sanne helsen til øynene dine.
  •  Mase over føttene. Sjekk føttene regelmessig. Å ha diabetes betyr at føttene er i fare for å skade, inkludert magesår, infeksjoner og selv koldbrann og mulig amputasjon. Men de ødeleggende komplikasjoner er i stor grad unngått.
  •  Styr medisiner. Mens ingen ønsker å ta medisin, kan du ikke undervurdere deres betydning når det gjelder å håndtere din diabetes. Disse stoffene kan holde deg sunn og med redde livet ditt. De fleste mennesker med diabetes må ta medisiner for blodsukker, blodtrykk, optimalisere, LDL-kolesterol og forekomsten av koronar hjertesykdom, slag, nyresvikt, og lungebetennelse.
  •  Hjelpe legen din hjelpe deg. Legen din er avhengig av deg å jobbe med henne for det felles mål å holde deg frisk. Arbeid med legen din ved regelmessig på møtene, dele med legen din om hvordan du gjør med din ernæring program og din trening, hva er dine blodsukkernivåer, hva blodtrykket ditt er, hvis du savner doser av medisiner eller tror at hvis du opplever symptomer som brystsmerter eller kortpustethet, nummenhet eller en brennende følelse i føttene, og så videre du har bivirkninger fra dem,.
  •  Ikke prøv å gjøre det alene. Mens legen din og mange andre helsearbeiderne, inkludert diabetes lærere, dietitians, Fotpleie, øyeleger, farmasøyter er tilgjengelige for å hjelpe deg, er det viktig å aldri undervurdere viktigheten av involvering av familien din. Hvis noen andre i huset for matlagingen, ta den personen med deg når du møter med kostholdsekspert. Har familiemedlemmer lære hvordan du kan hjelpe deg hvis blodsukkeret er lavt. Hvis du ikke kan inspisere sine egne føtter, be om å se en kjær for deg.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha