Tips for å forebygge høyt blodtrykk

Tips for å forebygge høyt blodtrykk

Har høyt blodtrykk?, Du er lei av å ta medisiner? Gjøre noen endringer i livsstilen din, kan du kontrollere blodtrykket og redusere forbruket av narkotika. Denne artikkelen vil gi deg noen tips slik at du kan forebygge høyt blodtrykk.

Tips for å forebygge høyt blodtrykk

Øvelse

Utfør 30 til 60 minutter med trening om dagen kan senke blodtrykket. Selv moderat fysisk aktivitet har positive effekter.

Forsiktig: Ikke fokuser all sin virksomhet i helgene for å gjøre opp for all aktivitet i uken. Disse plutselige endringer i tempo kan være svært risikabelt.

- Hvis du lider av prehypertension fysisk aktivitet kan bidra til å forhindre utviklingen av hypertensjon.

- Hvis du allerede har høyt blodtrykk, vil trening redusere trykket til tryggere nivåer.

Sunn mat

En diett rik på korn, frukt, grønnsaker og meieriprodukter lite fett, lavt kolesterol og mettet fett, kan senke blodtrykket til 14 mmHg.

Endrede matvaner er vanskelig, men å følge disse anbefalingene kan lette deres oppgave:

- Skriv ned hva du spiser. Minst en uke, holde oversikt over hva, hvor mye og når du spiser. Dette vil hjelpe deg å bli klar over dine matvaner.

- Coma store mengder kalium. Dette næringsstoffet reduserer effekten av natrium på blodtrykket. Det er mange matvarer rike på kalium.

- Være en smart forbruker. Før du går til butikken, lage en liste over hva du egentlig trenger. Så ikke kjøpe noe som ikke er i det og lese etikettene på hva du kjøper. Reklame kan være misvisende og kan gjøre deg glipp av den virkelige sammensetningen av hva du kjøper.

Mat usaltet

Prøv å spise minst mulig av natrium mulig. En liten reduksjon kan redusere blodtrykket mellom 2 og 8 mmHg. For å gjøre dette, kan du prøve disse tipsene:

- Skriv ned hva du spiser. Denne praksisen vil også hjelpe deg å kontrollere mengden av natrium du forbruker.

- Være en ansvarlig kjøperen. Før du legger et produkt i handlekurven, lese etiketten. Hvis den inneholder mye natrium, velge et lignende produkt. Du kan alltid finne et alternativ med mindre natrium.

- Ikke tilsett salt. For å forbedre smaken av dine måltider, velge urter eller krydder.

- Respekter din tid. Det er vanskeligere å gjøre drastiske endringer fra den ene dagen til den andre. Så prøv å redusere salt gradvis.

Mindre alkohol og mindre koffein

En liten mengde alkohol kan være gunstig for å redusere høyt blodtrykk mellom 2 og 4 mm Hg, men hvis overskredet kan føre til motsatt effekt. Videre kan det påvirke effektiviteten av medisinene du tar. Så prøv å begrense alkoholforbruket så mye som mulig.

Videre koffeinholdige drikker, i noen mennesker føre til en økning i blodtrykket. Kanskje du tilhører denne gruppen. For å sjekke, og etter 30 minutter med en kaffe, måle trykket. Hvis du er økt med 5 til 10 punkter svaret er ja: du tilhører den gruppen av mennesker som har trykket er sensitiv for koffeinholdige drikker. I dette tilfelle må brukeren være begrenset.

Zero stresset

Stress og angst er store fiender for å få blodtrykket under kontroll. Meditere på roten av stress: Hva det egentlig påvirker deg? Når funnet svaret på det spørsmålet, handle mot den.

Hvis du ikke kan eliminere de faktorene som gjør at du mister hodet kaldt i det minste prøve å håndtere dem på en sunnere måte. Ta korte pauser og pusteøvelser.

Følg disse tipsene, og du vil si farvel til høyt trykk.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha