Tips for riktig fordøyelse

Tips for riktig fordøyelse

Noen ganger, uansett hvordan vi tar vare på maten vår, vi kan ikke fordøye maten ordentlig og derfor har en treg fordøyelse, gass, tretthetsfølelse eller blir for full, og noen ganger påvirker vårt humør. Dette er fordi ofte gjør en god fordøyelse avhenger ikke så mye av det vi spiser, men hvordan vi spiser. Det er imidlertid noen enkle retningslinjer som, hvis de følges, vil tillate oss å glemme den dårlige fordøyelse:

- Tygg maten godt: Mangel på tid, sult eller for vane å svelge maten nesten uten å tygge, gi magen mye mer arbeid, spesielt hvis du spiser protein. Selv om det ikke alltid huske, begynner fordøyelsen i munnen sikle når matvarer for å hjelpe fordøyelsen. Så tygge godt og dele maten opp i små biter.

- Unngå trening og eventuelle aktiviteter som krever mye innsats og konsentrasjon å gjøre fordøyelsen. Hvis du har ikke noe valg, fordi det fungerer, bør du velge aktiviteter som krever mindre konsentrasjon og etterlater deg mindre ubehagelig.

- Ikke spis store mengder: For å fordøye, og det er ingen grunn til å gå sulten, men unngå følelsen av at magen skal eksplodere. Det er bedre å spise mindre, og flere ganger om dagen.

- Unngå enhver samtale eller følelsesmessig belastende under fôring: Stress påvirker direkte magen og hindrer deg fra å gjøre en god fordøyelse. Middag tilbys på en mer avslappet miljø mulig.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha