Tredje bølge av feminisme

Den tredje bølgen av feminisme, kultur tåre 80-90 år Feminism: ecofeminism, lesbisk feminisme.

I de senere årene har det dukket opp en ny form for feminisme, kalles institusjonell feminisme gjennom ministerposter med ansvar for kvinners anliggender. I 1983 vises Institute for Women i Spania og i 2008 begynte sin karriere en ny departementet i regjeringen i Spania: Departementet likestillingsdepartementet.

Denne tredje bølge strømninger anser 70 som monolittisk, lite åpen for kultur-, rasjonell og seksuell flertall å fremheve svarte kvinner, Chicana, lesbiske, transseksuelle, etc.

I denne tredje bølge bevegelse er det kjent som post-feminisme. I denne tredje bølgen var bevisst og mange menn noen ganger er forsvarerne av kvinners synlighet

På nittitallet Cyberfeminism oppstår: Donna Haraway, Sadie Plant, Guerilla svart; Transseksuelle Feminism: Sandy Stone; .as Den queer feminisme Judith Butler, Eve Kosoksky eller Tamsin Spargo.

For tiden i Spania er det Departementet likestillings Don dagens feminisms instituonaliza vedta lover, foreslå strategier for å oppnå likestilling mellom menn og kvinner

Men er positiv kvotering tatt til det ekstreme? Betyr det falle i den samme onde som fordømmes i anteriors århundrer med mannlig dominans?

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha