Tørking urter, fryse, bevare det

Tørking urter, fryse, bevare det

De er deilig, de er friske og de er på toppen av det billig - som trekker urter i hagen eller på balkongen, slik at ikke kan avgrense sin egen mat, men like gi et stort bidrag til helse og velvære. Ikke bare den friske grønne er behagelig, men holdbarheten kan utvides ved hjelp av følgende metoder.

Det er derfor du bør tørke urter

Hvis du ønsker gjennom hele året ofte de gunstige effektene av medisinske planter som brukes, bør du spare. Store muligheter ble det iskaldt i fryseren, den neddykking i olje eller blanding med salt. De fleste smaker holde urtene, men bare hvis det friskt - vaskes og tørkes - kort tid etter å ha blitt plukket. Nesten alle ingredienser og essensielle oljer er bevart. Bruker du den naturlig produkt for uker eller måneder senere, kan du fortsatt oppfatter sin unike smak.

Således er urtene tørkes i luften

En meget enkel variant av konserveringsmidlet er i lufttørking. Men du plukke urter i løpet av formiddagen, binder de sammen i små buketter og henge dem for en eller to dager i et mørkt, tørt og luftig sted. Her er en kjeller eller taket lagring spesielt. Hvis ligger der tre hyller, kan du også sette på planter gjeng. Merk bare at ikke for mye vann er etter rengjøring på den grønne, som denne personen nettsider kunne få mugne.

Tørkingen i ovn

Skulle du ingen plass med de nevnte egenskaper er tilgjengelige, slik at du også kan gjøre i ovn tørking. Plasser de enkelte planter eller små buketter på en stekeplate med bakepapir. Ovnen bør du i liten 40 til 50 grader Celsius sted, kan være lett åpnet døren og la en periode på to til tre timer. Slå urter om igjen, slik at de får en mørk grønn hudfarge. Deretter legge dem hogge og lagre i beholdere av glass eller plast. Holdbarheten oppnås uanstrengt i flere måneder.

Selv frysing er mulig

En annen variant av konserveringsmiddel representerer frysing. For dette, vasker man urter etter plukking. Skjær opp direkte i de delene som du vil bruke senere i salater og andre måltider. Dette kan du nå i en frysepose og legg den i isbitformer eller mindre bokser og legg dem i fryseren. Fordelen med dette er sett i bevaringen av alle ingredienser, fordi - i motsetning til tørke - uten tap av ingredienser og oljer som er oppført. Imidlertid lider smaken merkbart i løpet av frysing.

Flere muligheter for et langt liv

Til slutt er det verdt å eksperimentere litt: Lege enkelt urt stilker eller en hel bukett i et høyt glass og fylle ut dette kan forsegles med god olje. Din smak er ingen grenser. På samme måte kan du zerrebeln plantene og fint behandlet i en morter nedenfor. I nesten pulverisert tilstand, kan de være enkelt å legge til salt eller andre krydder. På denne måte blir de aktive ingredienser bevart, og alle ingrediensene kan kombineres for å skape et unikt smak. Så, med hva urter du nyter våren - og hvordan det bevarer dette på for etterfølgende sesonger?

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha