Unge kvinner har vanskeligere for å slutte

Unge kvinner har vanskeligere for å slutte

Dette er konklusjonen i en studie av et team av forskere fra University of Montreal og plukker tidsskriftet Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

Ekspertene gjennomført en studie på avhengighet hos ungdom, inkludert 1,293 studenter av begge kjønn for å finne ut om barn er mer sannsynlig å avslutte enn jenter eller vice versa. Resultatene fra studien viste at guttene var 80% større sannsynlighet for å slutte å røyke enn jenter og eldre tenåringer hadde en 30% større sjanse for å slutte å røyke enn ungdom. I tillegg deltakere som praktiserte sport registrert ca 44% større sannsynlighet for å slutte å røyke, i begge kjønn.

Etter innledende datainnsamling gjennom et spørreskjema og antropometriske målinger, forskerne samlet inn data hver tredje måned i fem år, før studentene fullføre sin opplæring i videregående skole.

Årsaken til denne forskjellen mellom kvinner og menn, i henhold til konklusjonene fra arbeidet er basert blant annet at de advarsler på sigarettpakkene skremme andre menn, men ikke kvinner.

"Samlet sett disse resultatene støtter hypotesen om at nye røykere lever i familier med sunne vaner som ikke røyke er normen finne det lettere å forlate snus. Det er også viktig å forstå hvilke faktorer som fremmer oppgivelse av snus blant jenter i forhold til gutter, til å utforme konkrete tiltak basert på kjønn, "sier Jennifer O'Loughlin, hovedforfatter av studien.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha