Ved å opprette en isolert attosekund puls X-ray

Ved å opprette en isolert attosekund puls X-ray

Et internasjonalt team av forskere fra universitetene i Colorado, Tsing Hua og Salamanca, har lykkes i å skape og måle et isolert attosekund puls i X-ray regime Funnene er publisert i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences.

Denne prestasjonen representerer et stort gjennombrudd etter tidligere demonstrere generasjon av sammenhengende X-ray laser, fordi den kombinerer de to mest attraktive i attosekund pulser egenskaper: det er isolert, og høy energi. For å oppnå dette, har forskere brukt simulering koder generasjon og attosekund puls forplantning ta dem til det ytterste for å gjengi de ekstreme forholdene som finnes i dette eksperimentet, alt ved hjelp av Janus superdatamaskin ved universitetet i Colorado, der den opererer mer 1000 prosessorer samtidig.

"For øyeblikket utviklingen av teknologien er basert på kontroll av mindre prosesser som finnes i naturen, slik som de oppstår ved lavere vekter til en tusendel av en millimeter har resultert i nanoteknologi," forklarte Luis Plaja, vitenskapelig Universitetet i Salamanca, og Carlos Hernandez Garcia, for tiden den Delta Institutt for laboratorieastrofysikk ved Universitetet i Colorado.

Denne utviklingen vil bidra til å forbedre de lynraske prosesser innen nanoteknologi, etter å ha vært et sprang inn i riket av ekstremt raske prosesser ved svært høye energier; selv, ifølge forskerne, er det fortsatt mye å få til å observere og kontrollprosesser opptil en million ganger raskere enn den lynraske elektron.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha