Ved hjelp av Notepad å formatere nettside

 En måte å opprette og redigere nettsider på din egen datamaskin er et tekstredigeringsprogram, for eksempel Notisblokk, som du bruker til å formatere siden din ved hjelp av HTML-koder.

 Ved hjelp av Notepad til å arbeide i HTML, skriver du inn tekst, legge til HTML-koder for markering, og deretter lagre filen og åpne den i Internet Explorer eller en annen nettleser. Hva ser du når du ser på HTML-koden i IE vil virkelig hva brukerne får når de ser den samme nettsiden i samme nettleser.

 Når du følger trinnene her og i andre anvendelser av Notepad, ikke åpne WordPad i stedet for Notepad. WordPad lagrer sine egne skjulte formateringskoder i de tegnene du skriver, akkurat som Word.

 Følg disse trinnene for å komme i gang med Notepad som en HTML-redigeringsverktøy:

 Klikk på Start-knappen. Velg Start → Programmer → Tilbehør → Notepad.

 Notepad åpnes.

 Klikk på Lagre og fortsett. Lagre dokumentet under det navnet du velger, men bruke suffikset HTM.

 Filen er lagret som en ren tekstfil koder; suffikset HTM signaler til din nettleser at filen er en web-side.

 Høyreklikk på en fil, og velg Egenskaper vil avsløre suffiks av filen.

 På Format-menyen klikker du Skrift.

 Format-menyen vises. Alternativet Font, som bringer dialogboksen Skrift, kan du endre skjermskriften, skriftstørrelse og formatering.

 Menyen Format Notepad fungerer annerledes enn Format-menyen i noe annet program du sannsynligvis til å bruke. Det endrer måten all tekst i den gjeldende filen vil se på skjermen - uansett om at teksten er valgt når Format kommando - og inkluderer alternativer som du kan bruke på tekst. Alternativene inkluderer endre font og gjøre tekst fet, kursiv eller understreket.

 Hvis du åpner Notepad tekstfil på en annen maskin, vil det vise det ved hjelp av skrift, stil og størrelse som brukes i kopien av Notepad, hverken vet eller bryr seg hvilke innstillinger du brukte i kopien Notepad du sist endret filen.

 Trekk de andre menyene og inspisere alternativene.

 Det er svært få andre alternativer til å bekymre seg.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha