Vi oppfatter farger etter landbakgrunn og yrke

Vi oppfatter farger etter landbakgrunn og yrke
Red stimulerer og vekker lidenskap i Vesten, i tillegg til å varsle om fare fra trafikksignaler. Men Kina er symbol på lykke, fargen på klær av gamle keisere, og folk i dette landet er glade når de får en rød konvolutt i det kinesiske nyttår. Ennå en spansk og en kinesisk sannsynligvis vil være enige i at rødt er en varm farge. Dette er hva testene viser at i årene gjennomført etterforsker Li-Chen Ou, National University of Science and Technology i Taiwan, og at ekko etaten SINC siden.
Et team av forskere ledet av Ou har møttes for å kjenne følelser som folk føler til fargene. En del av resultatene av forsøket, som ble gjort i Spania, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Sverige, Iran, Taiwan og Argentina, er publisert i siste nummer av tidsskriftet Color Research and Application. Testene bestod i poserer foran en skjerm, spesielt kalibrert og på like vilkår i alle land, tre ulike grupper av observatører øvelser av forskjellig alder, kjønn og yrke. I den første økten ca 70 individuelle farger ble presentert i det andre 190-begge kombinasjoner av to farger på grå bakgrunn og tredje samlinger av to farger arrangert i kjole av en kvinne i bilder med klær vår, sommer, høsten og vinteren. Under hver kombinasjon viste en numerisk skala for å vurdere sine følelser observatører ved motsatte adjektiver som kald-varme, moderne dags, harmonisk eller dissonerende meg-like-misliker.
 Så langt viser resultatene at kvinner foretrekker lysere farger og mindre metning, mer rene. Og at når vi blir eldre vi har en tendens til å foretrekke en kombinasjon av lys, men mer intense farger. Som observatører med erfaring innen design, avslører undersøkelsen at opt ​​for pastellfarger og paret med en lignende tone, og de mest harmoniske kombinasjoner. En annen merkelig detalj er at argentinere involvert i studien foretrukne farger gjeld, det vil si nær grå, spesielt kjølige farger i blå eller blå-grønn nyanse. Deltakere fra andre land valgte varmere farger.
 Slike studier har direkte anvendelse i kommersiell markedsføring, og å vite hvilken farge kombinasjoner du foretrekker eller ikke en type kunder kan bidra til å bedre selge produktet.
I tillegg foreslår forskning en ny teori om spenningen i farger. Gitt at svaret på de varme-kulde, heavy-lys, aktiv-passiv variabler var lik i alle grupper, utvikler studien en modell der tre par opplevelser klassifiseres innenfor et nivå som kalles "reaktive" , dvs. følelser at alle føler det samme, for eksempel kulde og varme. Derimot, ville paret jeg liker-misliker være en del av sin egen "reflekterende" nivå av hver observatør, som føler sorg eller glede på samme arrangement. Dette er den type følelser som er mer relatert til kultur, for eksempel ulike tolkninger av den røde.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha