Viner i Sveits

 Sveits er et helt logisk plassering for dyrking av druer og gjør en god vin, som ligger mellom Tyskland, Frankrike og Italia. Sveits Vineyards nåde landets tre ansikter - fransk, tysk og italiensk tale. Noen vinelskere utenfor Sveits har mye sjanse til å prøve sveitsiske viner, fordi produksjonen er liten og fordi vinene er så populær i Sveits selv.

 Omtrent halvparten av de sveitsiske viner er hvite; De fleste er laget av Chasselas - en drue dyrket med mye mindre forskjell i Tyskland, Øst-Frankrike, og Loire-dalen. I Sveits Chasselas viner pleier tørr, ganske full, og unoaked, for å være med mineral og jordnær smaker.

 Andre hvite druer inkluderer Pinot Gris, Sylvaner, Marsanne, Petit Arvine og Amigne - de to siste endemisk til Sveits. Merlot er en viktig rød drue, sammen med Pinot Noir og Gamay.

 Største vindistriktene i Sveits er:

  •  Vaud langs Lake Geneva
  •  Valais i øst, langs elven Rhône
  •  Neuchâtel i vestlige Sveits, nord for Vaud
  •  Ticino i sør, som grenser Italia
  •  Thurgau i nord, som grenser Tyskland.

 På grunn av variert terreng i Sveits, mange mikroklima eksisterer. Vin Styles derfor relativt komplett utvalg av røde og hvite viner delikate, friske hvite viner.

 Hvis du finner en flaske sveitsiske vin, kan du bli overrasket over å oppdage hvor dyrt det er - $ 20 til $ 40 i USA, på grunn av høye produksjonskostnader.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha