Viner produsert i New York State

 Viner produsert i delstaten New York ikke får den anerkjennelsen de fortjener, kanskje på grunn av Californias overveldende tilstedeværelse i USA vinproduksjon markedet. New York er rangert som den tredje største vinproduserende stat i USA.

 Eldste Winery brorskap Amerika, Ltd, den eldste kontinuerlig drift vingård i USA, åpnet sine dører i Hudson Valley i New York i 1839. Og den største vin selskapet i verden, Constellation, med hovedkvarter i Finger Lakes-regionen i det vestlige New York.

 New Yorks Finger Lakes vinregion

 New York er den viktigste vinregionen er Finger Lakes-regionen i delstaten New York, der fire store innsjøer temperere ellers kjølig klima. Dette AVA produserer om lag to tredeler av viner fra New York.

 Før 1960 ble de fleste viner fra New York laget av innfødte amerikanske varianter, for eksempel Concord, Catawba, Delaware, og Niagara, samt fransk-amerikanske hybrid drue som Seyval Blanc, Baco Noir og Marechal Foch.

 Felles visdom mente at de relativt kalde New York vintre ikke kunne støtte Vitis vinifera. Men en russisk immigrant, avdøde, stor Dr. Konstantin Frank, viste alle naysayers galt da han lyktes i å vokse Riesling i 1953 i Hammond, i Finger Lakes. Hans sønn, Willy Frank, løp en av de mest vellykkede vinprodusenter i staten, med en hel linje av fine vinifera viner og gode musserende viner; vingård bærer i dag ledet av Dr. Franken barnebarn, Fred.

 NYC-området vinregioner

 To andre store vindistrikter er Hudson Valley, langs Hudson River nord for New York by; og Long Island, som har tre AVA:

  •  North Fork av Long Island
  •  The Hamptons på South Fork av øya
  •  Long Island i seg selv, ved hjelp av druer fra hele Long Island

 I 1973, Alec og Louisa Hargrave fikk ideen om at Long Island North Fork hadde ideelt klima og jordsmonn for vinifera druer. I dag har Long Island 32 vinprodusenter og er fortsatt økende. Som staten Washington, synes Long Island spesielt egnet for Merlot, men Chardonnay, Riesling, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Sauvignon Blanc er dyrket, pluss noen Gewürztraminer, Pinot Noir, og mange andre varianter.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha