Volvo City Safety, trafikksikkerhet

Volvo City Safety, trafikksikkerhet

Veldig Automotive Innovation Award: Volvo City Safety

Mange små kollisjoner er forårsaket av blinde flekker i byen, til en svært lav hastighet. City Safety system designet av Volvo sikkerhet hindrer eller reduserer slike kollisjoner takket være ny teknologi som oppdager den ledende bilen og bremse automatisk hvis forutse en eventuell krasj.

Dens hovedmål er å hjelpe sjåfører som er distrahert i visse tider når reaksjonshastigheten er avgjørende for å unngå en ulykke. For dette, et innovativt system basert på en infrarød laser som oppdager og analyserer avstanden som bilen er foran. Når City Safety gir en mulig kollisjon, bremsene forhåndsladet til å reagere raskere. Hvis føreren ikke bremser fordi det er distrahert og har ikke innsett potensialet kollisjon og automatisk bremser bilen av gasspedalen, stopper på ca 0,4 meter fra neste bil.

Systemet aktiveres når hastigheten er over 4 km / t og deaktiveres automatisk når bilen overstiger 30 km / t. City Safety er også deaktiveres automatisk ved rygging strømmer, for å unngå forstyrrelser av systemet i parkeringsmanøvre.

Systemet er ikke idiotsikker

Likevel er systemet ikke idiotsikker. Som angitt Volvo, oppfatningen av andre kjøretøy avhenger av mengden av refleksjon som har bilen foran. For eksempel kan skitne biler som slipper ut mindre gjenskinn eller ikke bli oppdaget av infrarøde stråler. Det samme gjelder når bilen kjører foran ikke er helt i tråd med Volvo, kan påvisning av City Safety være feil.

Ved kjøring på glatte veier bremselengden er større, siden redusert effektiviteten av systemet. I alle fall, som angitt av produsenten, er det et system for å forebygge ulykker der føreren har alltid det siste ordet. "The City Safety vil ikke blande seg inn i situasjoner der føreren så bremsing, akselerasjon eller snu rattet, selv om en kollisjon er uunngåelig. Når prioriteres den endelige avgjørelsen av driveren" forklart.

Volvo City Safety har vunnet innovasjonspris Veldig Automotive ledd mot andre finalistene: Lexus RX 450h, hydrogen rotasjonsmotoren og Mazda Splitview av S-klasse Mercedes Benz.

Gå til vinnerne spesielt på svært Innovation Awards

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha