VW New Beetle Turbo Problemer

 Fra 1938 til 2003, Volkswagen produsert sin modell "gamle" Beetle i en rekke konfigurasjoner det solgt over hele verden. I 1998 begynte selskapet å produsere "Ny" Beetle, som inneholdt en nydesignet kropp stil, og produserer VW som en to-dørs coupé eller cabriolet. I løpet av årene 1998 til 2004 modeller, VW ga New Beetle med en firesylindret motor på 1,8 liter med turbo. Volkswagen har utstedt flere påminnelser til ny turbo Beetles å løse felles problemer.

 Bremselys

 I 2006 og 2007, VW tilbakekalt Nye Biller produsert 1998-2007 på grunn av problemer med den bakre bremselysene. Nettstedet "Carfax" rapporterer at tilbakekall rammet New Turbo biller.

 Ifølge USA Today, bremselysene forbli i posisjon ikke blinker under bremsing i det hele tatt. Som kan forstyrre med låsemekanisme for endring av turbo Beetle Beetle og årsaken jamming. Nettstedet Administrasjon National Highway Traffic Safety rapporterer at defekte bremselys ikke slå på som kan føre til ulykker, for eksempel bremselysene ikke ville klare å advare sjåfører bak en New Beetle Turbo eller en forestående nedleggelse retardasjon. Volkswagen har adressert dette problemet under samtalen ved å installere en ny bremselys mekanisme uten kostnader for forbrukeren.

 ABS-bremser

 I mars 2002 Volkswagen utstedt en tilbakekalling for å løse feil ABS bremser i sin nye Turbo biller. Avhengig av området av Carfax VW tilbakekalte disse kjøretøyene for å erstatte blokkeringsfrie bremse enheter med elektroniske styringssystemer kan kortslutte. Disse kortslutning ABS enheter kan forårsake brann. Volkswagen gitt en gratis erstatning på forhandlere autorisert for nye Turbo Biller berørt av tilbakekallingen.

 Kollisjonsputer

 Ifølge nettstedet National Highway Traffic Safety Administration, Volkswagen delvis tilbakekalt flere hundre kjøretøy for airbag problemer. Carfax nettside melder at tilbakekall gruppen inkluderte ny turbo biller.

 Carfax rapporterer at beboer sensing system for passasjersiden airbag i disse kjøretøyene ble deaktivert. I tilfeller der det har skjedd en feil, sviktet passasjersiden airbag å distribuere enten krasjer eller kunne unngå å distribuere. Volkswagen har rådet sine kunder i fare i 2003 og 2004, og bedt dem om å ta bilen sin til en autorisert forhandler. Forhandlere deretter omprogrammeres defekte enheter av deteksjonssystemet.

 I 2008 har VW utstedt et eget tilbakekalling for nye Turbo Beetles å møte en annen potensielt problem med kollisjonsputer. Carfax nettsted rapporterte at tilbakekall berørt 2004 New Turbo biller.

 Ifølge nettstedet Carfax, kan høye temperaturer føre til en sprekk i den fysiske kretsen av kollisjonsputen system av bobla. Hvis dette sprekk skjedde, ville airbag lyset komme og bo tent Denne feilen vil også føre til at kollisjonsputene å distribuere automatisk på begge sider i en ulykke, selv uten en passasjer front-side. Carfax rapporterer at en sprekk i kretskortet kan føre til at kollisjonsputer å distribuere med større kraft under en frontkollisjon ulykker og forårsake skade på en sjåfør og passasjer potensial. Nye eiere påvirket Turbo biller kunne ta sine biler til en autorisert forhandler for en gratis erstatningsdelen.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha